Sunday, February 1, 2009

Super Bowl XLIII (uuu hivatalos nev)

Igaza volt Anyanak, mikor felhivta a figyelmemet arra, hogy mostantol nem biztos, hogy annyira erdekesek lesznek masok szamara a bejegyzeseim, tekintve hogy tobbnyire az elmenyeimrol irok (kosar, sulielet stb), es azokat jobb atelni, mint elmeselni. Elmeselve nem is olyan izgi. :( Only en ertem igazan, meg neha Anyaek akiknek sikitva meselem skypeon, meg neha Laura, ha angolul irok.
Tenyleg ot kell lenni a kosarmeccseken, hogy igazan ertsetek milyen amikor ugy szetorditja a fejet az egesz iskola, hogy masnap meg a tanarok is fazekrekedten tartanak orat.
Valoban ott kene ulnotok a kis TJ's asztalunknal amikor pasta pizzat eszunk es a fent emlitett meccseket elmezzeuk, hogy igazan ertsetek miert lettem ujabban kosarorult.
no de mindegy, tudom am a megoldast erre is, ha lesz idom lehet h osszehozok egy-ket jobban ertheto bejegyzest. :)


DE! Most egy olyan temarol irok, amit nagggyon nem kell bemutatnom, mert feltehetoen mindenki familiar with it.

NFL - SUPER BOWL (MAGYAR)
Szoval, mint ahogy olvastatok is (remelem) ez a huuuge amcsi foci donto. Es pretty much MINDENKI nezi ebben az orszagban. Es higgyetek el, joooo sokan nezik kulfoldon is. Nemertem miert. :D Nem sikerult megertenem a sport szabalyait miota idejottem, pedig osszel minden hetvegen jatszott a suliban a csapatunk, es akarmikor a fiuk hazaba megyunk estenkenk (upper) vagy amcsi foci vagy kosar megy a tv-ben. (telen inkabb kosar, ja meg szerdankent American Idol, hetfonkent House :D) De sztem messze nem ez a legelvezetesebb sport. De apparently az egesz freakin orszag odavan erte. Latnatok host dad miket tervez estere:
host dad: "Ok, so we need some chicken wings"
host mum: "Why...? Chris we have 3 girls here, we're not gonna eat those."
host dad: "Ya, but its THE SUPERBOWL"
:D
Szoval egy 5 meter hosszu papirtekercccsel ment el bevasarolni, es halal izgatott, hogy mar 5:30-kor elkezdodik a pre-game. Juhu.... Lol, most mit mondjak, ez is a kultura resze.

Kiegeszites
(kb 8 oraval az eredeti bejegyzes megirasa utan)
The 43. super bowl game between the Arizona Cardinals and Pittsburgh Steelers is over. The Steelers won. :( Szomoru veg. En a Cardinals-nak szurkoltam, mert 1.) eloszor jutottak el a superbowlig 2.) a steelers mar 5* nyert 3.) sztem jobban jatszottak 4.) sokkal sportosabbak (ertsd. alacsonyabb a zsirtomeg arany) Megsem nyertek. :'( De attol meg szerintem jobb csapat, Fitzgerald kirrralyul jatszott (igen, mar ertem a szabalyokat), es a quarterback is cuter. Tema lezarva.


Mas: Winter Gathering
Gyorsan elmeselm, milyen vicces napunk volt szombaton. A "Teli Osszejovetel" (vagy mi a halal magyarul) arrol szol, hogy a szulok beulhetnek orara, hogy nyomon kovessek kedves gyerekuk es/vagy a tisztelt tanarok effortjat. Haha matek oran ott csodalkoztak milyen kis zsenik vagyunk, pedig sztem tok konnyu most az anyag. DE ketseg kivul rendkivul bonyolultnak nez ki. (hogy irj sokadfoku egyenletet egy grafikonra. higgyetek el, konnyu) Jaaaj nem is meseltem, pedig halal poen volt, amikor a tanar elkezde meselni, hogy az ilyen mintaorakat masok elprobaljak es hasnolok...O bizony nem fogja ilyenekre pazarolni az idejet, DE hogy megiscsak okosnak tunjunk, es bakimentesen teljen el az ora, egyezzunk meg abban, hogy "aki tudja a valaszt jelentkezzen jobb kezzel, aki nem az jelentkezzen a ballal." :D
Foundations of the Theatre ora megnagyobb vicc volt, ugyanis a munka nagy reszet a szulok csinaltak. MI elveztuk :D Uramatyam olyan szkeptikusak voltak, es a legegyszerubb jatekokat olyan szintre bonyolitottak....MINEK? Nemtudom hanyan fopgtak fel a jatekok lenyeget az ora vegere, de nem sokan az biztos. Sosem jartak ebbe a suliba, ez lehet a gond. :D

3 comments:

Anonymous said...

Szia Csurka!
Már Magyarországon is egyre népszerübb az amcsi foci, itthon is hihetetlen sokan készültek a superbowlra..el se tudom képzelni, h mien lehet ott...durva:D bár én még mindig nem értek pár szabályt..all the same..at least most már te tudod:D:D
Tetszik a tanár módszere, h jobb v bal kézzel jelentkezz...:D:D:D LOL
Szombaton indulunk sielni:D:D Olaszba...kicsivel közelebb leszünk hozzád!!!:D
Csók
Dodó

Anonymous said...

SZIA!

Jöttem elköszönni:D
Egy hééééééééétttt..wááááá, már nagyon várom!!!
Ma hoztuk el a léceket, Sziszinek meg olyan gyönyörű boardja van:D
Nagyon jó lesz:)
És viszek vízforralót, meg teákat és bögreleveseket. és sok sok ananáászt, jha és persze a pipát:) azt ki nem hagynám.
Hát igen, ahogy leőre látom, a mi zsobánk lesz jó füstös, mivel sziszi hoz laptopot, ami mindig nagy közönséget vonz:)
És tök jó, jön Illés Peti meg Fanny is:) meg igazából mindenki aki számít, kivéve Téged.. :(
tényleg, ma Rólad álmodtam! viccesen táncoltál rizsporos parókában, és nagy-feneket-csináló ruhádban:D ne is kérdezd inkább.. :P
nos, érezd jól magadat, jövőhét szombaton újra jelentkezem (mert pénteken este suliban filmek éjszakája van, és kb éjfélig bent leszünk, napközben meg aludni fogok..úgyh szombat:))

légy jó!,
puszi!

eniko said...

Tudom, hogy mar nem aktualis ez a post, mindegy relevant a dolog, szoval ide irom.

Erdekesseg: minden evben EGY radiocsatorna megvasarolja a jogot (arveres van termeszetesen) hogy KIMONDHASSA azt higy "Super Bowl" az adasaban.

Az osszes tobbi media ugy emlegeti a dolgot, mint a "Big Game". Es termeszetesen mindenki tudja mirol van szo. :D mar ti is.