Monday, February 23, 2009

Vizsgaszezon

Nos akkor kovetkezzek egy bejegyzes 100% tanulmanyokra koncentralva. (tudom hogy szivetek minden vagya ez volt, es mar uuuugy hianyoltatok)


A kovetkezo egy het kicsit suru lesz, no... Igy nez ki a vizsgabeosztasom:
  • Hetfo: USA tori, beulos. Roviden tomoren 87 "term" et kell tudni (ez az alap) - pl tortenelmi alakok, csatak, legfelsobb birosag ugyek, torvenycikkek, filozofiai fogalmak etc. Plusz lesz 2 esszekerdes a dogaban, a temakat tegnap kaptuk meg emilben, de amugy varhatoak voltak (ertsd: minden tema amit december ota vettunk :D) Az angolul beszelok kedveert, here:
Hi Everyone...
In thinking about some of the larger themes that we discussed briefly in class recently, here they are in written form.
Reconstructing the Union after the Civil War
Racism/Nativism/USPolicy Towards Native Americans (Extent of tolerance of "others")

Massive Immigration/Pursuit of the American Dream

Industrial Growth and its Impact

Societal/Class Tension
Reform at all levels...Socail/Political/Economic
Imperialism
I
mpact of War on American Society
Causes of the Economic Crash in 1929

What key forces transform America during the 50 years after the Civil War?
How do Americans respond to these forces?

Hope this helps to get you thinking of over arching themes...

See you tomorrow, Mr. Hlavacek

  • Kedd: Matek. Nem is reszletezem, halaaaaaaaal.
  • Szerda: Angol, reggel kilencre kesz kell lenni a kritikai osszehasnolito esszenek Borges: Del, es egy szabadon valasztott masik Borges mu kozott. Ha a matek halal, akkor ez nemtom mi, de rosszabb. Mondjuk orokke szellemkent maradni a Foldon, es atomraunniazagyadat. Az rosszabb mint a halal. Ez pedig rosszabb, mint a matek. Foleg azert mert piszkosul NEHEZ, es idoigenyes! Olvassatok csak el...MINDEN.EGYES.SZO.SZAMIT. Welcome to Borges' world.
Ja, es ma volt a francia irasbeli, ami miatt hirtelen hiperstrebernek ereztem magam (nem, igazabol csak hiperokosnak lol :D) mert 10 perc alatt vegeztem es sztem tuti A lesz. Amugy ez nem jelenti azt h hipersmart vagyok, csak szimplan a francia a 3. idegen nyelv amit tanulok...es egyre konnyebb. Kerdezzetek meg a Balazst mennyire nem volt nehez a francia-olasz-spanyol vagy a nemet-angol-francia kombinacio... Es raadasul ez meg csak alapfok, es a tanar fr. anyanyelvu szal eleg sokat segit h franciaul karattyol egesz vegig. Beleszall az agyadba az anyag. Komolyan. Holnap szobeli. Na az mar kocsit huzosabb a hanyadek kiejtes miatt :D Najo csak az enyem hangzik ugy mindtha hanynek. (Laura szerint, aki mint mar emlitettem svajci-francia nemzetisegu :D)

  • Oooo, igen, es a muveszet vizsga...Uh, tok izgi! Kaptunk egy szindarabot, aminek mi vagyunk a diszlettervezoi. Szoval annyit kell tennunk, h figyelmesen elolvassuk a muvet (ne-hany-szor), majd irunk egy 5 oldalas DE-TA-I-LED (reszletes) papirt a diszletrol. Vilagitas, kellekek, minden. Tokre tetszik, mert 1. nem olyan egyszeru, 2. halal erdekes, 3. meg sosem csinaltam ilyet, es lovesem sincs h valaha is lett volna ra lehetosegem, ha nem veszem fel ezt a kurzust (meg sok mindennel vagyok igy :) ). Mondjuk eleg idoigenyes...ehhh...
HA, ezeken a vizsgakon tulvagyunk ELKEZDODIK AZ EV LEGESLEGESLEGESLEGESLEKIRALYABB RESZE! (bball season leszamitva, de talan ez jobb, mert a kosarszezon csak a kosar miatt volt jo, DE a tavasz ezer mas dolog miatt is) Sorolom:
(dolgok, amik miatt total be vagyok sozva)
  1. SpRiNg BrEaK (Costa Rica + Undecided :D remelem NYC, Balazs errol majd meg tudositok ha vegleges lesz)
  2. JOIDOOOOOO. Na nem mintha sok bajom lenne a tellel, de 3 honap hideg, kiszamithatatlan, morcos idojaras pont eleg volt.
(innentol kezdve mostly consequences of good weather/ "joido kovetkezmenyei")
  1. VIDAMabb pofazmanyok a campuson (telen sokan depressziosak and/or depresssszivek)
  2. CSERESZNYEFAVIRAGOK plusz TAVASZILLAT. jaaaaaaaj...sohaj.
  3. SENIOR SPRING. Najo ez magyarazatra szorul. Itt kerlekszepen mashogy mukodik az egyetemi felveteli rendszer mint otthon: tavasz elejen mar mindenki tudja hova vettek fel. Logikus reakcio: onnantol kezdve toj-nak az iskola fejere jo-magasrol. :D Najo ennyire azert nem durva, mert ha nagyon romlik a jegyed visszavonjak a helyedet az egyetemrol. De eszrevehetoen csokken a stress-level es no a szabadido. Persze nekem nem, en tovabbra is 5 tantargyat fogok venni (a legtobb senior 4-et, igy 2 szabad period-a lesz), de ha kosar mellett megoldottam a tanulast, senior spring orulet mellett is meg fogom. Ezt az elmenyt NEM. LEHET. KIHAGYNI.
  4. Tavaszi sportok. Fun lesz lacrosse es baseball meccsekre jarni; a legkedvencebb kosarasfiukkal lesz senior conditioningem; delutan mindenki frizbizik, es az immaron agyonjatszott pingpong es biliardmeccseket halakomoly verremeno ropijatekok valtjak fel. (mint az oszi ropimeccsek szteroidon :D)
  5. Ezen kivul tavasszal van a prom, es az osszes graduation party, New York es Philly melegebb mint telen, igy tobbet fogunk menni, a napsutesben szepen fenylik es gyorsan no a hajam (scratch that... :D:D:D), szoval total be vagyok most sssoooozva. (pukk, buborek kidurr...elotte vizsgak...whatttttevs)


(U.I.: a 100% tanulmanyok dolog nemnagyon jott be :D)

3 comments:

Erika Antal said...

hát nem bizony :), bár kétségtelen, hogy nagyon informatív volt.
Igaz nekem egy egészen hangyányit "inkább írok csak ne kelljen tanulni" feelingem van. Ismerős ez az érzés így vizsgaidőszak tájékán... azonnal megszaporodnak a tanuláson kívüli egyéb halaszthatatlan teendők.

Anonymous said...

Nah ez 1 "Csuris" írás volt:D:D You made my day..night:D Láttalak magam elött, h hogy örülsz a tavasznak:D Én most még épp a pár centis hónak örülök, bár ebben nem sok társra lelek...mondjuk érthetö a közlekedés meg a latyak miatt, de GYÖNYÖRÜÜÜÜ, föleg igy Olaszország után, ami szintén wunderschön volt. Bár lehet h én is várnám a tavaszt, ha oan szünetünk lenne mint nektek... Costa Rica...hmmm:):) Bár to tell u the truth nekünk is hosszú szünetünk lesz, 10 nap kérlek szépen!!! Jó mi??? De elötte német kisérettségi, utánna magyar és matek kisérettségi. Jah és azt mondtam h megyek májusban emelt angolra??? El kéne kezdeni készülni:D
Sorry, h hosszú lett, de majd coming soon a hiperhosszú emailem:D
Addig is csók!!!

Anonymous said...

Egyettértek Veled is, és Dodóval is. Imádom a tavaszt..a kedvenc hónapom..se nem meeleg se nem hideg.. az újjászületés időszaka, és mindenki akkor töltődik fel energiával a szürke és fárasztó tél után. Viszont most én is nagyon örülök a hónak, ami biztos Olaszországnak tudható be. Olyan jó lenne visszamenni..:( azok a hegyek!!!!
Viszont a tavaszt azért is szeretem, mert utána jön a nyár, és a június, és jössz haza! :o)
Jó, tudom, vagyis gondolom, Te még nem szeretnél, meg nagyon jó kint, de nekünk, nekem már nagyon hiányzol!

(és a promokért meg úúúúúúh, de irigyellek:) gyönyörű ruhád lesz, dejó:) )

puszi!