Monday, March 16, 2009

Part II - Az elso 2 nap


Misconceptions abt Costa Rica: ("tevedesek" CR-rel kapcsolatban)( copyright Wilhelm E.S.R.)
  • Costa Rica NEM egy sziget
  • CR nem Del- hanem Kozep-Amerika
  • Igaz, hogy szegeny es fejlodo orszag DE az emberek attol meg hazakban elnek es nem palmafakon.
  • Ja, es nem kenuval jarnak iskolaba...
Ezek a legnagyobb felreertesek szegeny orszaggal kapcsolatban. Szoval leneyeg, hogy valoban egy eleg szegeny orszagrol van szo, DE eleg okosan fejlodik, es sokmindenben peldaul szolgalhat sokkal fejlettebb orszagoknak. (pl ugy dontottek h nehany evig carbon-neutral lesz az orszag! na ezt kene utana csinalni kedves USA es Kina es egyeb elszennyezo nep) DE ebbe most nem mennek reszletesen bele, majd akit erdekel otthon meselek. Wilhelm csaladja azonban hm hogyismondjam nem egy atlag cr-i familia....

(hiányzó rész, bocsi)


Szoval enyhen be voltunk tojva, hogy hogy viselkedjunk a csaladjaval, foleg hogy a nagymamat is meglatogattuk...Laura majdnem elajult...de tenyleg. Ugyanis ot kemenyen ertekelik mint "lehetseges csaladtagot". De meg kell hogy mondjam elllllkepeszto aranyosak a szulei es a novere akivel talalkoztunk, es ilyen szinten mar nem felvagosak az emberek. Annal sokkal okosabbak. Tehat a csaladi vacsi egyaltalan nem volt para, nevetgeltunk beszelgettunk etc.

Masodik nap mentunk lovagolni (halalfelelem....szeretek lovagolni de a cr-i egyedek valamiert bolondok..azthittem meghalok :D), plusz az allatkertbe, ahol vagy 100 szunyogcsipest kaptam amik AZOTA NEM MULTAK EL!!!!! JA, es mellesleg kiderult hogy az illegalisan exportalt papagajok nagy resze CR-rol valo, es amugy torvenyellenes papagajt venni, szoval PETRA: Get rid of ur animal!

coming soon: Part III - Highlights of Conchal

3 comments:

Erika Antal said...

Csibeeeee!!! Agyon váglak!!! Nem hiszem el, hogy szünet van és csak ennyit vagy képes írni!!! Mint egy szappanopera, mire kezdesz belejönni abbahagyod...
A tévedések CR-val kapcsolatban igen, jó :)))

És Laura hogy vizsgázott??? Mesélj már!!!!

Anonymous said...

nha, én holnap írok neked egy jóóóó hosszú levelet, de addig is, KÉPEKET!!!!!! egy ilyen helyről, ilyen házról nekem muszáááááj..és am miért az ővék a sziget nagy része? mit dolgoznak?
nha akkor majd holnap..puszz

(am az állatkereskedés papagájai már tenyésztettek, és nem illegális..viszont normális méretű nyulat venni, nha az igen (boráj akart most magának..))

eniko said...

oke eloszor is...:
COSTA RICA NEEEEEEEM EGY SZIGET!!!

so, kepek sajna csak jovo hettol lesznek, ugyanis nincs nalam a kabel. ja es a hazrol nem csinaltunk fotokat mert nem turistak voltunk hanem vendegek ;)

ohm, amugy ebbe nem akartam annyira belemenni de ha mar kerdezted mindegy...szoval nagyjabol annyi h befekteto az apukaja, VP az Imerial-nal (CR sor), plusz van egy hatalmas kave es cukornad farmjuk, plusz tovabbi reszvenyek kulonfele vallalatoknal pl pepsi, es a hotelnel, amugy meg szinte mindenben erdekelt..kb ennyi.