Friday, October 17, 2008

Helyzetjelentes

Most dobbentem ra, hogy majdnem egy hete nem is irtam. Hupsz. Ez mondjuk nem azert van, mert ez a het kulonosebben zsufoltabb lett volna mint az osszes tobbi -mert nem- csak ugy hataroztam, hogy most az egyszer az alvast valasztom blogiras helyett. Neha meg kell ezeket az aldozatokat hozni. De most eppen oszi szunet van, szoval kicsit catch up az irassal, leckekkel, SAT, ACT tanulassal, college keresessel, estebe. (Az oszi szunet egyebkent kb egyenlo a parent's weekend-el, amikoris a legtobb gyerek hazamegy, mert pentek-szombat-vasarnap-hetfo nincs tanitas.) Szoval most nagyjabol osszefoglalom mit is csinaltam az elmult hat napban. Sajnos az idorendre ismetelten nem teljesen emlekszem (:D), de a lenyeges dolgok eszembe fognak jutni. :)

>>> BBQ&Princeton

Szombaton pl "Invite a Friend BBQ" volt a mi hazunkban, amirol sikerult egy orat kesnunk mert Princetonban voltunk egy elkepeszto kiraly olasz ettermben. Az invite a friend egyebkent pont azt jelenti, ahogy hangzik: mindenki a hazban meghivhat egy ellenkezo nemu baratot, es kesz a party. Amugy meg minden senior fiu eljott aki szobaall a lanyokkal, szoval nemnagyon kell komolyan venni ezt a "te meg vagy hivva, te meg nem, ne is almodj rola h johetsz". Telleg errol jut eszembe, muszaj elmeselnem, hogy milyen hasonlo esemeny van az eggyel fiatalabb lanyok hazaban. Nagyon poen, de azert egy kicsit gagyi. Ok un. 'screw'-t szerveznek, ami annyit tesz, hogy a legjobb baratnod valaszt neked egy fiut a sulibol, elkeri a nyakkendojet amit majd neked kell hordanod, es a gyerek eljon a partyra a nyakkendoeert. Szoval ez kb "vakrani" vagy mi a hell. A legtobb haverunk egesz nap panaszkodott, hogy nem hiszi el, hogy beszivattak ezzel a screw-val, es minden percben imatkoztak, hogy "csak helyes legyen a lany". Egyebkent csak nyavalyognak, tok egyertelmu, hogy tetszik nekik, hogy valami kislany oda van ertuk. :P Amugy meg nem kotelezo odaadni a nyakkendot. Apparently I know someone who didn't give his tie, 'cause he had sg else to to.

>>> Interims
A het elejen megkaptuk az elso irasos ertekelest a tanarainktol. Buszke vagyok rajuk, no. :P Persze ez meg csak midterm, de akkor is, meg nincs B- nal rosszabb jegyem, aminek felettebb orulok. (azt a kocsog B- -t egy matekdogara kaptam. milyen meglepo. de a kovetkezo JOBB lesz! bizonyam.) Es mar van egy 100%-os dogam franciabol (a mellettem ulo gyerek mar nagyon utal. :D najo nem csak mindig azzal szorakozunk, h milyen rovid ido alatt pakolom be a szavakat az agyamba. Jo de o meg csak elsos, es ez az elso idegen nyelve.), es a legujabb tori dogam 94%-os lett, amire tenyleg buszke vagyok, mert kaptunk egy 40-es fogalomlistat, amibol 10 volt a dolgozatban, es nemam csak azt kellett leirni, hogy mit jelent a fogalom, hanem kulon el kellett magyarazni mi volt a jelentosege a dolognak. Szoval sok meloval, es 2 estes tanulocsoporttal jart a dolog. De a tanulocsoport nem is volt igazan tanulas, csak "love song" hallgatas Enrique-vel es German-al (venezuelai barataink), szoval poen volt. Kicsit bontottuk a rendet a konyvtarban, de mindegy. :D

>>> Last Prez Debate

Szerdan megint Princetonban voltunk (csak 10 percre van, miert ne menjunk gyakran...), Starbucks, setalgatas, stb. Wilhelm ravett hogy probaljak fel egy idiota narancssarga balerina kosztumot, amit valami Shakespeare eloadason viselt valami cerna. Nem volt vicces. :D
Este pedig uccso elnoki vita volt az egyik eloadoteremben. Boldogan jelentem, hogy sokkkkkal tobbet ertettem belole, mint a legelsobol. Csak figyelni kell. Es amugy az elso ota mar sokkal tajekozottabbak is vagyunk az egesz dologban.

Meglepetes a nagyon elszant embereknek:
First presidential debate (Foreign Policy)
VP debate (Gov. Palin vs. Sen. Biden)
Second presidential debate (Questions)
Last presidential debate (Domestic Policy)

Jo angol gyakorlas, de senki ne legyen elkeseredve ha nem ert mindent - vagy eppen nem erti a legtobb dolgot -. Ez a celjuk. ;) :P Najo nem vagyok rosszmaju vagy iesmi, de tenyleg nem konnyu megerteni ezeke a vitakat, ha 1. nem az angol az elso nyelved, 2. nemnagyon vagy otthon az USA toriben, 3. nem koveted a recent esemenyeket.
Szoval don't worry, nekem is csak azert sikerult kb 60%-ot felfognom az egeszbol, mert volt aki magyarazza.

No comments: