Thursday, November 20, 2008

ExAm PeRiOd

Hat igen, bocsi, mondtam h nem sokat fogtok hallani felolem ezen a heten. A legnagyobb aktivitas amit blogirassal kapcsolatban elertem, hogy irtam 2 kommentet Balazs blogjaba. Huh, tudom hatalmas teljesitmeny. No mindegy, most azert vagyok itt csak nektek csak most, hogy elmeseljek par dolgot a vizsgakrol. (juhuuu izgi tema)

Hat kerlek szepen, ha nem lenne mindig az az agyadban, hogy "Uristeeen holnapra ket essay due, utana meg tori final" es hasonlok, akkor ez lenne az egyik legnagyobb fun het az evben. Ugyanis hetfo deltol kezdve nem volt tanitas, hogy legyen mindenkinek ideje szepen felkeszulni a vizsgakra. Persze mondanom sem kell, hogy senki nem tanul reggeltol estig, szoval relative tobbet alszunk ilyenkor, es akkor megyunk delutan kosarazni amikor akarunk. (ja mert ezen a heten nem lehet edzeseket tartani a vizsgakra valo tekintettel, de az edzonk csoppnyi celzas nelkul megjegyezte, hogy "Ok, tudom hogy senki nem tanul egesz nap, szoval annyit tudok mondani, hogy okosan hasznaljatok fel a szabadidotoket." erts: menj gyakorolni minden nap.)

Biztos egy bizarr elmebeteg vagyok, de en szemely szerint tokre elvezem ezt a hetet. Ugyanis ugyan az tortenik ami otthon erettsegi elott, csak most mindenki mas azt csinalja amit en. Megpedig:
  • nem oltozik fel egesz nap, mert minek, ugyis csak kajalni maszol ki a szobadbol. (komolyan mindenki pizsiben maszkal egesz nap. meg a konyvtarban is. ooo...foleg ott)
  • tanul (igen, ugy ereztem hogy ezt is ide lehet sorolni, given that egyaltalan nem mindenki tanul erettsegi elott....hupsz. :D)
  • es atlag 1 kilot hizik. (grrrrr) De itt aztan ha nem vigyazol meg 11-et is kepes vagy 3 nap alatt, mert a sweet duty mastereink minden este hoznak vmien kajat, csakhogy ne halj ehen ha sokaig fennmaradsz. (mindenki sokaig marad fent...) Nekunk az volt a szerencsenk, hogy vagy 8 oriasdoboz corn flakes-et hoztak elso nap, ami nem annyira veszes mint a pizza es tarsai. Es a tobbi napon mindenfele undorito edesseg volt, pl nyaloka, amit en olyan szinten ki nem allhatok foleg este 10kor, hogy inkabb maradtam a cini minis-nel, tehat thanks God nem hiztam 11 kilot 3 nap alatt.
Amugy nekem nem is voltak veszes vizsgaim (meg egy hatra van, szoval inkabb nem kiabalnek el semmit...foleg h az az egy pont matek... :D), mert az elso francia trimeszter utan nincs vizsga, szoval alapbol csak 4 tantargy maradt. Ebbol ketto pedig beadando essze volt, nem sit-in exam, ami relative kevesebb stresszel jar. (amugy erdekes modon nem stresszelek...fura..) Ja, es az egyik essze vegulis csak egy journal entry volt, ami kevesbe formalis, es a Nature Writing oranal a final nem fog akkora szazalekban beleszamitani a jegybe. (tehat aki nem hozott jo teljesitmenyt az egesz term alatt, az nem valoszinu h most fog javitani). A masik esszem viszont nagyon para volt, mert 5-7 oldalasnak kellett lennie, es atlag 4 konyvnek a gondoloatait foglalta ossze. De orommel allithatom, h szerintem tok sokat javult az esszeiro kepessegem az elso papir ota, mert bar igaz hogy 2 napot toltottem az irasaval (erts mindket nap par ora), de inkabb a research tartott sokaig nem maga az iras. Es erdekes modon tok happy voltam a vegeredmennyel (akit erdekel elkuldom), meglassuk a tanar hogyan ertekeli.
Align Center
Aztan ma volt a tori sit-in final...(30 perce van vege :) ) Az a nagy helyzet, hogy aki nem tanult az elso oratol kezdve, az ezt nagyon megszivta. Ugyanis itt az a lenyeg, hogy ha mar egyszer tudod a tenyeket, akkor rakd is oket ossze ertelmesen, mindenfele furmanyos kerdesekre valaszolva. Tehat, ha itt magolsz, akkor meghaltal. Es utolso pillanatban csak magolni lehet. Majd vagy itt a blogban, vagy ha hazamentem meg meselek a torirol, mert elegge mas kontextusban kell itt ertelmezni a dolgot, es erdekes modon talan ez all legkozelebb az otthoni torihez. De ezt csak Gabor ba miatt mondom. Ugyanis o igenis bele szokott rakni a dogakba gondolkodos feladatokat, es olyankor szoktak egyesek visitozni, hogy "de ezt igy nem is volt benne a konyvben/szolistaban"... Persze hogy nem mert you're supposed to apply your knowledge, darling...but never mind...you'll never understand.

Haha, meselek Laurarol egy kicsit, mert nagyon poen volt amit ma muvelt. Eloszor is tegnap ota panaszkodik h abban a nyomorult szekben faj a hata, es na maaaajd meglatom ha a negy oras ACT-t irom! (ja mert a vizsga akosarpalyan volt, 100 embe egyutt, miniatur egybe-szek-asztal takolmanyokon) Aztan amit levagott a teszt elott... O ugyanis elobb kapta meg a papirt, es annyit hallok, hogy magaban morog, h "He's an asshole." marmint a tanar... na mondom jolvan, ezek szerint szaros nehez lesz a teszt...kiraly. :D Jo, aztan kiderult, hogy rossz papirt kaptunk, de attol meg nagyon vicces latni amikor morog. (Igen Anya, nemkell emlekeztetni az intriguing paralell-re between me and her)

Holnap pedig matek teszt (szurkoljatok)...es utana Thanksgiving break!!!! Mivel Katie-ek elutaznak, meg csaladi problemaik vannak vagy mi a hell (elhalalozas es hasonlok), Delaware-be megyunk az egyik osztalytarsammal plusz a sved baratunkkal egy tok rendes lanyhoz, aki amugy nem az osztalytarsunk, de egy hazban lakunk, plusz csak ugy ismerjuk. No mindegy, ugysem tudom ertelmesen elmagyarazni.
Abban teljesen biztos vagyok, hogy a szunetben a kovetkezo dolgokat fogom tenni:
  1. Nem gondolkodom mondjuk egy napig.
  2. Olvasok valami olyan konyvet, ami nem assignment.
  3. Kosarazok, es futok (ez mondjuk kovetelmeny).
  4. Valoszinuleg pulykat eszem...
Plusz lehet hogy megyunk Philadelphiaba, vagy New Yorkba, majd meglatjuk. De csak akkor, ha az elso 2 pontot mar teljesitettem. Ugyanis azoknak szukseget erzem. A harmadiknak is. :D

6 comments:

Anonymous said...

h hogy bírsz ennyit tanulni..
nem vagy fáradt? nem kívánod néha zet az egészet a hátad közepére??
de azért nagyon ügyes vagy:)
rakj fel halloweenos képeket! (h te milyen voltál!)

Anonymous said...

hát..figyi..sok sikert..nem tudom h fog sikerülni..mármint..Feribá részéről.

eniko said...

HAHAHAHA ki mondta h Feriba is included?????????????????????
Te viszont igen ;)

Anonymous said...

Szia Csurka!
A kosárcsapatól csak annyit h hajrá... de én már focizom sorry:D:D na nem mintha én oan sokat számitanék:D:D
Nagyon durva, hogy mennyit tanulsz...mi már ha 2 dolgozato irunk 1 nap, akkor az osztály nagy része ki van akadva:D:D Nah nem midnenki, de azért vannak páran:D
Hajrá a matekban, gratu az eddig megirt vizsgákhoz!!!!
Kérünk képeket!!!! Nagyon jó hálaadásozást:D (asszem új magyar szót csináltam:D)
Az emailom lassan de biztosan készülödik:D:D
Hiányzol nagyon! Csak igy tovább!!!Love
Dodó

Anonymous said...

akkor hol akarsz kosarazni?

Unknown said...

Csurikám mostmár még jobban várom h hazagyere :D:D.... te leszel az edöznk ...bizti jobbb edzéseket fogsz tartani mint Ferkó
jujj de jok leszunk :D
addig tanulj sokat és jegyzeteljh itthon mindent meg tudjunk csinálni amit te ott kont csinálsz és világbajnokokmlegyünk ;):D