Saturday, November 1, 2008

Halloween(s)

Latom itt is kialakuloban van egy olyan helyzet ami az 12 eves korombol fennmaradt naplomat jellemezte:
Bejegyzes 2002 december 31. (ujevi fogadalmak): 1. MINDEN nap irok a Naplomba.
kovetkezo oldal: Bejegyzes 2003 december 31.: ooo...

Najo viccet felreteve nem ennyire aggaszto a helyzet. Csak feltunt, hogy csokkent az elvezetes bejegyzeseim surusege. Ez nem helyes... Megpedig azert nem mert igy tolthetek orakat azzal, hogy behozzam a lemaradast...Es igy nagyobb az eselye annak hogy az agyam szelektal 1-2 memory-t, amit amugy szerettem volna elmeselni. Szoval most ismet minden emlekezokepessegemet osszeszedve megprobalok meselni az elmult hetrol. (Uuuuuuristen amugy mar november van!!!!!!! Ez tokre nem lehet igaz!!!!!!!!)


Szoval tudom mindenki rennnndkivul kivancsi milyen volt az original amerikai HALLOWEEN :)

1.) Halloween dance (mult szombat)
Ez az amirol mar multkor is irtam hogy majd meselek rola. Hahaha akkora poen volt! A jelmezem egyszeruen KIRALY!!!!! (sajnos csak 1 foto van, es meg nem kaptam meg, de igyekszem...bocsi) Olyan szinten veszelyesen neztem ki, hogy NEM ISMERTEK meg az emberek!!!! Es ez halal komoly. Annyira poen volt latni az arcukat majd vagy 1 perc elteltevel hirtelen felvillanyozodtak, hogy "aaaa are you Eniko??? NO WAY :D:D:D:D" (persze altalaban akkor jottek ra hogy ki vagyok amikor elkezdtem beszelni...franya akcentus...)
De nem csak en voltam felismerhetetlen...olyan jelmezek voltak, nevet nem tudok rajuk. De az egyik csoporttarsamat feszulos birkozocuccban es sisakban latni...hat az kulon elmeny volt...pfff apaaam... :D

2.) Halloween community service (szerda)

Kevesbe vicces tortenet. Szerdan ugyanis halloween partyt tartott a suli egy halom kisgyereknek. Volt minden amit el tudtok kepzelni: ugralovar, arcfestes, tetovalasmatrica, gyongyfuzes, kezmuvesseg, sutik, jatekok,vattacukor, KISERTETKASTELY, etc. Tehat a normalis trentoni comm. service helyett feliratkoztunk Lauraval hogy kiserunk 1-1 gyereket. Aha, koszi kaptunk ketten 3at. Nagyszeru. Foleg hogy Laura meg nalam is szerencsetlenebb a kis idiotakkal. Amugy egesz jo lett volna, ha 1. nem tuntek volna el percenkent, 2. nem probaltunk volna bejutni a kisertetkastelyba 20 preccel a tavozasuk elott... Tortent ugyanis hogy hatalmas sor volt a kastely bejaratanal, ezek meg fogtak magukat es bealltak az elejere (hozzateszem h Laura ennel a pontnal tavozott a szinrol). Na aztan probald meg elmagyarazni 3 9 eves gyereknek, hogy itt nem igy mukodnek a dolgok. Aztan mikor vegre meggyoztem oket, hogy ide kisapam pedig nem jutsz be, es menjunk vissza a buszokhoz mert indulni kell, akkora hisztit vagtak le hogy olyat meg nem lattatok. Hogy "semmi elvezet nem volt ebben a partyban", "soha nem jonnek ide vissza", stbstb es bogtek, szettepkedtek az ajandekokat amiket kaptak, es ossze vissza elrohangaltak a campuson. Aha, es akkor szedd oket ossze... Igazi halloweeni remalom. Amugy eleg rossz volt latni hogy milyen "keseruek" ezek a gyerekek mar 9 evesen...es ez csak rosszabb lesz. Elvileg ezert csinalunk annyi comm. service-t, hogy segitsunk nekik... De az a baj, hogy nem nagyon tudunk...Nem ertem egyenlore hogy hogyan segit nekik az, a hetente 1* odaallitunk egy rakas jatekkal, amivel kb csak azt mutatjuk, hogy nekunk mennyi mindenunk van, ami nekik nincs...A kisebbek ezt meg nem igy latjak, de a 16-17 eves gyerekeken nagyon latszik, hogy ok is ezt hozzak ki a szituaciobol...igyhat eleg kellemetlen...Nehez amugy ezt igazan megfogalmazni, nem is ertenem, ha nem lattam volna az arckifejezesuket...



3.) Trick or Treat Halloween (az igazi :P )

Tegnap pedig igazi Halloween volt. :) Latnotok kene hogy fel van diszitve minden tokokkel meg lampakkal, meg miegymassal. Kb Karacsony narancssargaban. Amugy mas sztori, de mi is faragtunk tokot csutorTOKon. (haha gagyi poen, nem baj) Majd ha lesz idom lefotozom az eredmenyeket, TOK viccesek. (najo befejeztem :D:D:D:D)
Lenyeg, hogy tegnap este volt trick or treat, amikor is igazibol korbejarkaltunk a campuson, es bekopogtunk a tanaraink hazaba, h "trick or treat" es kaptunk mindenfele finomaaat :D Mini csokikat meg hasonlot. Juhu eletem elso (es valszeg uccso) igazi trick or treat-je. :):):) (buszke mosoly) (Ja ha eddig meg nem emlitettem volna a tanaraink nagy resze itt lakik a campuson.)

Ok, szoval mi egyeb tortent a heten...hm...(tuti elfelejtek valamit, nemaj majd behozom)
Kedden pl egy ujabb eloadason voltam (Philip Bobbitt). Nagyvonalakban a war on terrorism volt a tema, es hogy miert nem ertelmes ez a kifejezes, plusz mit is jelent a terrorizmus stb. Ja es ertelemszeruen a valasztasokrol is beszelt egy picit. Erdekes volt, de most tuti nem irok le mindent rola; tul hosszu lenne. (amugy ami a legjobban tetszett az az volt amikor kifejtette, hogy miert baromsag azt kerdezni egy kampanyban, hogy "Jobban elsz-e mint negy eve?". Tok igaza volt, amit erdekel majd elmondom.)

Tovabba: egyik este sutit arultunk, rendkivul szorakoztato volt, foleg hogy az en 16 sutimbol 12-t elso kanyarra megvett az egyik PG baratunk Tennesse-bol. (az allamot azert emlitem, hogy mindenki figyeljen fel a tenyre, hogy a tag deli allambol jott. Na semmi sztereotipia vagy hasnlo, de senki nem hiteti el velem mostantol, hogy a "deliek sokat esznek" elmelet hamis /good cookin' :D/)
Ja es eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjjjjjjjjjjeeeee a No Longer at Ease essay-m A lett!!! Woooooow. :D

Tobb most nem jut eszembe. Pussssz :)

2 comments:

Erika Antal said...

Bár magávalragadó és szemléletes, ahogy írsz mégis: fotó pls. pls. :)))))

Melinda said...

Hali!

Anyád szerint soha nem lesz belőled pedagógus, annyira rühelled szegény kölyköket. AZért azon elgondolkodnék, miért fogsz ki mindig ilyen melót!

Mellesleg, ne aggódj, a 12-18 éves korosztályt én sem nagyon bírom, pedagógus diploma ide vagy oda. (Na, most jól megköveznek majd...)
:)))))))

Igen, fotók!! MINDENKIRŐL...
;)
Melinda