Sunday, July 20, 2008

Course Selection

Hm, hát ez a "legközelebb" most elcsúszott egy bejegyzést, de nembaj, mostanra legalább már mindenki profin tudja, hogy milyen kurzusok közül választhattam, és tökkkéletesen megérti, hogy milyen nehéééééz volt! (tényleg, azért a gyengébbek kedvéért leírom, hogy nem azért volt nehéz, mert olyan unalmasnak tűntek...hanem mert nem lehetett MINDET!!!!!!! (jó kivéve pár science-t)

Egy-két dolgot azért nem árt tudni mielőtt elmondanám a végleges választásomat.
  • Minden ASSIST diáknak kötelező felvenni az English-t és a U.S. History-t (továbbá a Matek ERŐSEN JAVASOLT :D)
  • Minden ÚJ Lawrenceville-s végzősnek kötelező az egész éves U.S. History
  • Minden ÚJ Lawrenceville-s végzősnek kötelező legalább az első term-ben (3 term van -3*3 hónapos a tanév) English-en belül a Writing Seminar-t felvenni. Ezt főleg azért, mert ebben az évben kell megírni a college application essay-t és azt szeretnék, ha mindenkinek a lehető legjobban sikerülne.
  • Aki az első term-ben a Writing Seminar-on feltűnően jól teljesít, annak nem kell a téli term-ben az Introduction to Literature-t felvenni, egyébként kötelező
  • A Math egész évre kötelező, viszont nálunk nem választasz kurzust, hanem egy Placement Test alapján sorolnak be csoportba (ezt kb júniusban kellett megcsinálni a neten. hááát nem fognak a zsenik közé rakni, de mondjuk ez várható volt...:D)
Egyéb megkötés már csak annyi, hogy meglegyenek a credit-jeid, amiket a Requirements-nél olvashatsz :)

Ééés akkor az én listám:

Fall Winter Spring


English 501 Writing Sem.

English 502 Writing Sem.


US History

US History

US History

French (by placement)

French (by placement)

French (by placement)

Math (by placement)

Math (by placement)

Math (by placement)

EN538 Nature Writing

Foundations of Theater

RP502 Religion & Literature

+ van még egy a tavaszi term-re: HI423 American Studies: Foreign Policy

Nemtudom hogy tetszik nektek, én már nagyon kíváncsi vagyok mindegyikre. Egyébként a Nature Writing az egyik kedvencem, de érdemes elolvasni, hogy mit takar a religion&literature (Japán lesz a téma), és az American Studies is! :)

Egyébként, miután kimentem szerintem jóóó sokat fogtok még hallani ezekről a kurzusokról, tekintve, hogy elődeink tapasztalatai szerint minden egyes tantárgy külön-külön napi legalább 45-60 perc leckeírás+felkészülést igényel, ami annyit tesz, hogy az időd nagy része erre megy el, valamint az első pár hétben valószínűleg szociális élet = nulla. :D (na azért ez nem olyan vicces...:| :D)

No comments: