Wednesday, July 16, 2008

Recommendations

"Recommendations.
Personal recommendations must be submitted by the candidates' current English teacher and the person in the candidates' school who handles academic matters (guidance counselor, Head, Principal, ...)"

Haha, az ajánlások...na ebbe nincs tul.képp semmi beleszólásod. :D De azért néhány ötlet segíthet:
  • Teljesen relatív, hogy jóban vagy-e az angoltanároddal vagy sem, az egyik ajánlást muszáj neki írnia. Ha jóban vagy vele, akkor szerencséd van, biztos segítőkész lesz. Ha picit rosszabb a kapcsolatod vele, akkor is segíteni fog szerintem, de az alábbi kis akciókkal mindenképp javíthatsz a dolgon:
  1. A "nagyon utállak" tanár - ha annyira utál akkor valószínűleg vagy naggyon jól írja meg az ajánlást, hogy megszabaduljon tőled egy évre, vagy nagyon rosszul, hogy betegyen neked. Bár az utóbbira én még nem láttam példát, mégis megelőzheted, hogy ez történjen veled, ha: odamész a tanárhoz és elmondod mennyire szeretnéd, mennyire fontos neked ez az ösztöndíj, és szeretnéd a segítségét kérni. Értelmes felnőtt lévén szerintem segíteni fog bármilyen kapcsolatban is voltatok addig.
  2. A "szkeptikus" - ő az aki lenézi az amerikai oktatási rendszert. Előfordul sajnos. Viszont meggyőzhető, csak mesélj neki az ASSIST sulik színvonaláról, persze előfordul, hogy szkeptikus marad, de attól még segíteni fog.
Többféle típust nem tudok, de tényleg nem gondolom, hogy ezzel gond lenne...

1 comment:

Anonymous said...

Hello:) nem tudom, hogy még mindig nézed e ezt a blogot, de a recommendationnel kapcsolatban, angolul kell elkérni őket? Mit tegyek mondjuk az olyan matekanárral, aki nem beszéli?