Thursday, September 18, 2008

Lord of the Ants

Fuh hat nem is tudom mirol irjak, mert annnnnyi minden tortenik egy nap, hogyha kihagyok egy napot a blogirassal akkor maris elfelejtem hogy mikrol akartam meselni. (tudooom irjam le egy cetlire. van amikor leirom, most nem tettem.)
Ok, akkor menjunk visszafele az idoben hatha ugy sikerul visszaemlekezni.

Az a helyzet, hogy a mai naprol nincs nagyon mit irni, mert nagyon zsufolt volt, de az olyan tipusu zsufolt, ami utolag elmondva unalmas, es kb csak annak erdekes aki ott volt. Mert tobbnyire csak az orakrol tudnek meselni, mert ma van az egyik olyan nap amikor mindenfele oram van (ergo a szerdai lecke gyilkos, nem is tudtam blogot irni), nincsenek tul hosszu szunetek, stb.

JA amugy jutnak eszembe dolgok, juhuuuu.
Eloszor is jovo het szerdatol community service-en vagyok ("kozmunka" vagy nemtudommi) 4;6:30-ig kb. Trentonban (NJ fovarosa). Az lesz a feladatunk (Laura, En), hogy kb. 15 rossz korulmenyek kozott elo gyerekkel foglalkozzunk: leckeiras, jatszas, meseljunk nekikl, tanitsuk oket, es probaljuk meg a legtobbet adni es mutatni nekik, mert nagyon keves lehetoseguk van. Pl kepzeljetek el Trentonban be akarjak zarni az osszes konyvtarat, es mivel szegeny csaladokban elnek eselyuk sincs hogy konyvhoz jussanak... Szoval jovo hettol a szerdaim esssszmeletlen zsufoltak lesznek, mert orak utan ROGTON sport (1 ora speed training, 1 ora weight lifting) utana van kb fel oran zuhanyozni, community service, 15 perc vacsora, es lecke. De megmondtak, hogy meg nem indult be teljes gozzel a suli... De azert mar erzodik hogy gyorsul a tempo. Jovo het hetfore pl egy 3 oldalas esszet kell irnom egy olyan konyvbol amit alig ertek, es tori esszet irunk oran. Amugy kepzeljetek lehet egy un. index card-on jegyzeteket hasznalni az esszehez, ergo nem kell minden adatot bemagolni, a hangsuly azon van, hogy ossze tudsz-e rakni egy normalis esszet az "ok-okozat elv" alapjan. Vagy gondolom valami hasonlo. Kivancsi leszek milyen lesz. Persze vannak feleltvalasztos tesztek is, ahol igenis emlekezni kell egynehany fontosabb datumra, figurara, stb.


Juj tudom mit akartam meg mondani. Kepzeljetek tegnap este 8-kor volt az uccso oram. :D Poen. :) Mindegy amugy delutan lett volna, csak attettek estere, mert videoztunk. ES MEGTALALTAM MUKIBA PARJAT!!!
"Lord of the Ants" -frankon ez volt a film cime, es arrol is szolt amit a cim suggests.
Lenyeg az, hogy olvastunk egy cikket E.O. Wilson-rol es az elmeleteirol (Sociobiology), es utana megneztuk ezt a doksifilmet (nagyon kiraly volt), es ma oran beszeltunk errol a ket dologrol, a temakrol, a kerdesekrol amiket felvet, a cikk es a film kozotti kulonbsegekrol, stb. Az egyik legjobb ora volt eddig! Es el sem hiszitek mennyire elkezdtem szeretni az egesz tudomany dolgot. Egyaltalan nem olyan uncsi mint ahogy otthon gondoltam. Vannak annyira kiraly agai a dolognak (persze ez sok embernek nem uj, DE NEKEM IGEN. En voltam a legnagyobb anti-science ember az egesz univerzumban, most meg a genekkel foglalkozo oramat imadom a legjobban.) Tok erdekes! Es ugy sajnalom, hogy nincs semmi kemia-biosz alapom, de az a vicces, hogy igy is 100%-ig reszt veszek az oran, mert egyaltalan nem az a lenyeg hogy mennyi kepletet tudsz, hanem hogy hogyan rakod ossze az infot. Nagyonnagyon szupi. A kemia-biosz alapot pedig azert sajnalom, mert ugy megjobban utana tudnek jarni a temaknak tudomanyos szeszogbol is, nem csak tudomany-elmelet alapon. Viszont az a szerencse, hogy az egyik legnagyobb term.tudos agy a tanarunk, es barmit kerdezhetunk tole. Es sose keso behozni amit nem tudsz, hihi.

NA megyek, mert ahhoz viszont mar keso van, hogy orakig blogot irogassak foleg hogy meg legalabb 10 oldalt kell olvasnom a holnapi West and the Rest oramra. Ami szinten nagyon jo, de by far a legnehezebb. Eddig. Mert leg bonyolult gondolatokat kell megemesztenunk. Az elozo konyv (az esszes) pl Afrikarol szolt (es az europai emberek reakcioirol), a mostani pedig Indiaban jatszodik a Brit gyarmatositas idejen. Szoval most meg az angol-indiai kapcsolatokat elemezgetjuk, de neha nehez felfogni mit mond a tanar, mert nagyon okos. Es nem egyszeru kovetni. Na telleg mentem, mert mar idegesito mennyit dumalok.

5 comments:

Anonymous said...

Szia Csurka!
Tök jó, h ennyire élvezed a bioszt meg a kémiát!!!! Hát rólunk ez már nem mondható el:D:D Hogy vagy????
Már régóta akarom megkérdezni, hogy milyen ott az idö??????? Mert itthon 8-13 fok között mozog:S:S Nem mondható épp szeptemberi idönek, inkább enyhe télnek:S De legalább bekapcsolták a fütést!!!!! Végre:D:D
Kiváncsi leszek, milyen ez a közmunka!!!! Amúgy ez kötelező vagy csak "jól hangzik" ha ezt is csinálod???
Képzeld, ma megyünk "bulizni" az Óbudai gimibe!!!Jó, mi?:D:D Gergö bá szervezi ezt a Lengyelországi hangulat idéző összejövetelt! Csinál jellegzeted lenygel kaját is:D:D
Pusszilak

Erika said...

Na Csibém! Ez szép volt! Mutasd meg a kinti tanároknak hogy tanul a Csuri:)! Képzeld a Bendinek már van 2 ötöse németből. Úgy látszik elég messze vagy már ahhoz, hogy ő is érvényesüljön :)))).
Csibikém már megint? Te és a kisgyerekek? Jó ötlet ez? Vagy ezek nem kisgörény méretűek már? :)))

CSibe! Ha ma van időd szeretnék beszélni veled skypon. Amikor ráérsz 5 percre csörgesd meg a mobilom és bejelentkezem.

Erika said...

Ja és puzsál, anyád

eniko said...

Didi, ez nem kemia es nem is biosz. Genekrol beszelgetunk, es nincs szamolas meg ilyesmi. Nature Writing a kurzus ami annyit tesz, hogy irodalom es term.tudomany egyutt.

A kozmunka kotelezo, valasztas nem volt (eloszor nem voltam feldobodva a gyerekekkel foglalkozas otlettol), de orulok hogy ezt fogjuk csinalni.

Itt jo az ido, olyan chilly napos, szeeep, nagyon szep oszi. MA is mentunk az erdobe, szupi volt, majd este ha lesz talan idom irok rola.

Kepzelem azt a lengyel kajat: krumpli, hus. :D
Desszertnek kerjetek malnaszoszos tesztat.

Pussssz

Boráj said...

Szia Csuráj
olyan régóta akarok neked írni, de mivel mindekni kérdez mindent, nekem nem jut kérdés amit fel tudok tenni:D most mégis írok :) Hogy érzed magad kint? Mennyivel tanulsz többet mint itthon? most végül franciát tanulsz vagy spanyolt? és mennyire tudod megérteni az órákon a tanárokat?? gondolom jobban, mint mi Stefit:) Van elég szabadidőd? a kaja milyen? amúgy jobbulást ha még mindíg nem gyógyultál meg a CC-dből bár 5 nap alatt csak kigyógyultál. és még valami:mivel nem leszek gépközelben 1-2 napig ezért most kívánok BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!
sok pusza